MENU
Menu

Ik zoek een gastouder

Selecteer een provincie Filter op een gemeente

Ilse Braamhaar

Gastouderlocatie

Ik ben Ilse en woon samen met mijn dochter  in de wijk ’n Oal’n Diek. Wij wonen in een fijne hoekwoning met ruime tuin en volop speelgelegenheden in de buurt en natuurlijk dichtbij het bos. Aangezien wij natuurliefhebbers zijn hebben we een heerlijk plekje om te wonen dus.


Waarom gastouderbureau KoeKoeK?

Anja en ik hebben dezelfde missie en visie. We willen beiden dat elk kind gezien wordt en werken kindgericht. Ook kan zij, net als ik, niet stil blijven staan en blijft zich altijd doorontwikkelen zodat de kennis blijft groeien. De korte lijntjes en het persoonlijke contact maken het voor mij helemaal af. Ik beveel haar dus van harte aan, ook voor ouders staat zij altijd klaar!

 


Activiteiten

In mijn opvang vind ik het erg belangrijk dat kinderen zich hier thuis voelen en dat ze de ruimte en de tijd krijgen om zich spelenderwijs te ontwikkelen. We ondernemen leuke activiteiten zoals (buiten) spelen, knutselen, bakken, dansen etc. Met Kiki de beer (VVE programma) werken we elke periode aan een nieuw thema. Voorbeelden hiervan zijn: Kiki in de herfst, Kiki op straat, Kiki op safari, Kiki ontdekt de vormen. Ik kies de thema’s zo dat ze aansluiten bij de seizoenen, maar zeker ook bij de interesses van de kinderen op dat moment. Daarnaast zijn de materialen en activiteiten die ik gebruik/organiseer uitdagend en stimuleren ze kinderen om te gaan ontdekken. Passend bij de verschillende niveau’s van de kinderen. Bij dingen die kinderen (nog) niet kunnen ondersteun ik, maar ik geef juist ook aandacht aan dingen waar ze goed in zijn.  Niets leuker als je eigen talenten ontplooien toch?

Ook vind ik het belangrijk dat kinderen leren zelfstandig en vrij te spelen. Door onder andere gebruik te maken van ‘open ended speelgoed’ zoals een Wobbel of houten speelgoed van onder andere Grimm’s wordt de creativiteit en vindingrijkheid van de kinderen gestimuleerd. Bij een regenachtige dag of als de kinderen moe zijn kruipen we natuurlijk kruipen we natuurlijk ook  weleens samen op de bank om lekker tv te kijken.

Ik houd de ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten, voor ouders die dat willen houd ik een kindvolgsysteem bij. Daarnaast ben ik kindercoach. Ouders die kinderen bij mij in de opvang hebben kunnen dus ook (kosteloos) bij mij terecht voor tips en handvaten indien gewenst. Verder zijn rust, ritme en regelmaat belangrijk, eten we hier doorgaans gezond, vind ik een goed en open en eerlijk contact met de ouders belangrijk en hebben we natuurlijk vooral veel plezier!


Waarom gastouder?

Het leuke aan gastouder zijn is dat je kinderen in een kleine groep kunt begeleiden bij hun ontwikkeling en je tevens een soort tweede thuis voor ze biedt. Door de kleinschaligheid heb ik veel ruimte om elk kind op zijn eigen niveau te begeleiden. Door de vaste gezichten ( zowel van mij als van de andere opvangkindjes ) voelt het voor kinderen ook snel vertrouwd en veilig. Het komt regelmatig voor dat als een kindje de opvang verlaat we nog steeds regelmatig contact hebben, super leuk om na al die jaren in hun leven te blijven al is het dan niet meer op wekelijkse basis.


Dit zijn mijn werkdagen/tijden

Ik ben werkzaam voor de opvang op dinsdag en donderdag. Op dit moment draai ik op die dagen peutergroepen voor kinderen vanaf 1.5jr. Is jouw kindje jonger neem dan gerust contact met mij op voor overleg. We gaan dan samen bekijken of het past binnen de groep. Ik vind het namelijk erg belangrijk om elk kind voldoende tijd en aandacht te kunnen schenken.

© 2023 | Webdesign Kuipers Design