MENU
Menu

Liefde en passie voor kinderen

Liefde en passie voor kinderen

In 2012 heb ik zelf de keuze gemaakt om te stoppen in het onderwijs en mij meer te gaan richten op de kindhet spelenderwijs ontwikkelen. Mijn passie voor het vak was helaas verdwenen. Voor mij was het de beste keuze die ik kon maken. Als ik kijk naar de kinderen, is dit eigenlijk geen goede zaak. Steeds vaker hoor ik leerkrachten en leidsters zeggen, dat het onderwijs niet meer is wat het geweest is. Ook zij raken steeds meer hun passie kwijt en kunnen de kinderen ook niet meer altijd bieden wat ze nodig hebben. Welke kant zal dit dan opgaan? Deze vraag stel ik mijzelf dan ook regelmatig. Als alle leerkrachten met passie voor kinderen, noodgedwongen het onderwijs gaan verlaten, omdat ze de kinderen niet kunnen bieden wat ze graag willen. Wat voor leerkrachten hebben we dan nog voor de klas staan? Krijgen de kinderen dan nog wel het onderwijs dat ze verdienen?

Aan de andere kant ben ik wel erg blij dat er zoveel mensen elke dag weer met passie aan het werk zijn met kinderen. De leerkrachten die in hun eigen tijd leuke lessen bedenken en nadenken hoe ze dat ene kind nog beter kunnen helpen. De gastouders die kinderen lekker kind laten zijn en hun spelenderwijs uitdagen en zo zichzelf leren kennen en verder komen. De leidsters van de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf die elke dag weer leuke dingen bedenken om samen met de kinderen te doen. De coaches, begeleiders die kinderen die iets niet goed kunnen, weer zelfvertrouwen geven en ga zo maar door…..

Passie voor je vak is zo belangrijk. Mijn droom is dan ook dat wij allemaal ons mooie vak nog heel erg lang mooi mogen blijven vinden en dat iedereen ook gewaardeerd wordt. Dat we mogen genieten van het begeleiden en helpen van de kinderen en dat als we iets signaleren of net even iets anders willen doen, omdat het kind hier om vraagt, dat dat dan gewoon ook kan. En dat papierwerk, dat mag wel iets minder toch? We zijn er ten slotte voor de kinderen!

Dus bij deze voor alle mensen die werken met kinderen:

“Geniet van de kinderen en van ons mooie vak en bedankt voor de passie waarmee je dit doet!”

© 2024 | Webdesign Kuipers Design