Gastouder worden

Een gastouder is iemand die met veel plezier jullie kind opvangt en stimuleert bij de ontwikkeling. Ze voldoen aan alle wettelijke eisen en daarnaast ook nog aan de eisen die KoeKoeK van hun verwacht. Doordat ze kwaliteit bieden, wordt de opvang (deels) vergoed door de overheid.

Wil je graag als gastouder voor KoeKoeK aan de gang en sta je al ingeschreven? Meld je dan nu aan als gastouder:

Wil je graag gastouder worden en ontvang je graag informatie? Vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op.

Verklaring Omtrent het Gedrag
Gastouderbureau KoeKoeK is wettelijk verplicht om van alle gastouders een kopie van hun Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te vragen. Deze moeten we kunnen overleggen aan de GGD. Heb je nog niet zo’n verklaring, staat er een andere functie dan gastouder op of is het bewijs ouder dan 2 maanden? Dan vragen wij hem online voor je aan. Vindt de opvang bij jou thuis plaats? Dan hebben wij van iedere huisgenoot die ouder is dan 18 jaar en staat ingeschreven op de opvanglocatie een kopie van de VOG nodig.

Diploma of Ervaringscertificaat(EVC)
Ben je niet in het bezit van het vereiste MBO-2 diploma Helpende (Zorg en Welzijn), een ander diploma waarmee je aan de eisen voldoet (zie hiervoor de lijst vrijstellingen) of een EVC-certificaat waaruit blijkt dat je voldoet aan alle competenties van deze MBO-2 opleiding? Dan adviseert KoeKoeK je welk traject het beste bij jou past.
Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met ons via [email protected] of bel 0613347513.

EHBO
Gastouders moeten in het bezit zijn van een certificaat Kinder-EHBO volgens de eindtermen van het Oranje Kruis. Gastouderbureau KoeKoeK neemt alleen gastouders aan die reeds in het bezit zijn van een geldig EHBO-certificaat, of die bereid zijn deze te halen. Dit kan bijvoorbeeld bij ‘Red Levens’ in Oldenzaal. Jaarlijks willen wij met zijn allen de herhalingscursus in Hengevelde en in Hardenberg organiseren. Op een andere locatie is ook mogelijk in overleg. Vraagouders, ouders en overige geïnteresseerden kunnen zich hierbij aansluiten, wanneer er voldoende plaats is.

Werken als gastouder, dat doe je omdat je dat leuk vindt. Bijvoorbeeld omdat je veel vrijheid hebt en dagelijks wordt beloond met dankbare, stralende kindersnoetjes. Maar natuurlijk ga je er ook mee verdienen! Wij adviseren een oppasvergoeding van € 5,25 per kind/per uur. Wil je een ander uurtarief, dan is dat geen probleem.

Uitbetaling van de vergoeding
Als je zorgt voor een tijdige aanlevering van je urenlijst, dan maakt KoeKoeK iedere maand de vergoeding over naar jouw bankrekening. Dit is dus de bruto vergoeding, waarover je zelf nog belasting gaat betalen, dit omdat je werkt als freelancer of als zelfstandige. Je bent dus niet in dienst van ons bureau.

Zelfstandig of Freelancer
Je bepaalt zelf of je als freelancer of als zelfstandige aan de slag gaat. Dit betekent ook dat jij mag bepalen wat je uurtarief is en wat de regels zijn. Wij bemiddelen en zorgen voor de verplichte kassiersfunctie, zodat ouders het vergoed kunnen krijgen. Als ouders betaald hebben, maken wij het direct naar je over.

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.