MENU
Menu

Gastouder worden

Werken als gastouder is het mooiste wat er is. Je ziet de kinderen opgroeien, bloeien en ontwikkelen. Samen genieten van de mooiste momenten. Het is dan ook dankbaar werk, maar je hebt zeker ook een grote verantwoordelijkheid. Je vangt immers het kostbaarste bezit van ouders op.

Als je wilt starten heb je nog veel vragen

  • Aan welke eisen moet ik voldoen?
  • Is mijn woning hier wel geschikt voor?
  • Wat moet ik allemaal regelen en aanschaffen?
  • Hoe kom ik aan leuke kinderen?
  • Hoe bepaal ik mijn uurtarief?
  • Wat moet ik ouders allemaal vertellen over mijn opvang?
  • Hoe daag ik de kinderen het beste uit?

Wij helpen je graag bij al je vragen. Samen gaan we het traject in en we begeleiden je van het begin tot het eind.

Heb je de benodigde papieren nog niet? Geen probleem. Via het Deltion College kun je een versnelde opleiding tot gastouder volgen. Ook tijdens deze opleiding kun je rekenen op steun vanuit ons. Daarnaast helpen wij je graag aan een fijne stageplek. Meer informatie over deze opleiding vind je hier.

Wist je dat er vaak ook subsidie mogelijk is als je wilt omscholen tot gastouder? Wil je weten of dit voor jou geldt? Neem dan contact met ons op.

Eisen

Om te kunnen starten als gastouder, moet je voldoen aan een aantal eisen. Uiteraard moet je passie liggen bij het werken en begeleiden van kinderen, daarnaast zijn er nog aanvullende eisen.

  • Verklaring Omtrent het Gedrag incl. inschrijving personenregister kinderopvang Gastouderbureau KoeKoeK kan namens jouw deze Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen.
  • Diploma of Ervaringscertificaat (EVC) Ben je niet in het bezit van het vereiste diploma? Dan denken we graag met je mee.
  • EHBO Gastouders moeten in het bezit zijn van een geldig certificaat Kinder-EHBO of deze voor de start behalen.

Naast deze papieren moet ook de woning aan de eisen voldoen en sta je achter het Pedagogisch Beleid en werk je met en volgens de Verbeterde Meldcode.

Begeleiding en trainingen

Wij ondersteunen en begeleiden je graag tijdens het gastouderschap. Je kunt via ons diverse trainingen volgen en daarnaast kun je bij ons terecht om te sparren en met je mee te kijken.

Onze trainingen geven we via JipKes Trainingen. Daarnaast vragen we ook anderen om interessante trainingen of workshops te geven. Heb je leuke ideeën? Geef ze gerust aan ons door!

Werken als gastouder, dat doe je omdat je dat leuk vindt.

Bijvoorbeeld omdat je veel vrijheid hebt en dagelijks wordt beloond met dankbare, stralende kindersnoetjes. Maar natuurlijk ga je er ook mee verdienen! Wij adviseren een minimale vergoeding van €6,00 per kind/per uur. Wil je een ander uurtarief, dan is dat geen probleem. Werk je aan huis, dan verdien je minimaal €15,00 per uur. Dit is afhankelijk van het aantal en de leeftijd van de kinderen. Je werkt dan onder de regeling Dienstverlening aan huis.

Uitbetaling van de vergoeding
Als je zorgt voor een tijdige aanlevering van je urenlijst, dan maakt KoeKoeK iedere maand de vergoeding over naar jouw bankrekening. Dit is dus de bruto vergoeding, waarover je zelf nog belasting gaat betalen, dit omdat je werkt als freelancer of als zelfstandige. Je bent dus niet in dienst van ons bureau.

Zelfstandig of Freelancer
Je bepaalt zelf of je als freelancer of als zelfstandige aan de slag gaat. Dit betekent ook dat jij mag bepalen wat je uurtarief is en wat de regels zijn. Wij bemiddelen en zorgen voor de verplichte kassiersfunctie, zodat ouders het vergoed kunnen krijgen. Als ouders betaald hebben, maken wij het direct naar je over.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design