KoeKoeK

Wie zijn wij

Gastouderopvang KoeKoek is persoonlijke aandacht

Gastouderbureau KoeKoeK is een bureau met enthousiaste gastouders, die zowel bij hun thuis als bij de vraagouders thuis opvangen. Wij staan voor Kwalitatieve en Kleinschalige opvang met een regionaal en huiselijk Karakter. Vandaar ook KoeKoeK met de 3 K’s. Het belangrijkste bij de opvang is natuurlijk hoe het kind zich voelt. Door dit kleinschalig aan te bieden, bieden wij het kind rust, privacy en houvast. Met max. 6 kinderen tegelijk kunnen we dit waarborgen. Daarnaast zorgen wij er natuurlijk voor dat de gastouder aan alle eisen voldoet. Het moet natuurlijk ook kwalitatief goed zijn! Verder vinden wij het van belang, dat de gastouders alle lof verdienen en dat het voor de ouders leuk en betaalbaar moet zijn. Daarom hanteren wij scherpe, maximale tarieven. Meer voordelen staan bij het stukje Wist U dat? Samen met de enthousiaste gastouders, zal ik er voor zorgen dat uw kind zich thuis voelt bij de gastouder. We heten u dan ook van harte welkom bij gastouderbureau KoeKoeK!

Anja Lutz

Een stukje geschiedenis: Gastouderbureau KoeKoeK is opgericht op 1 januari 2012 door Anja Lutz. Anja Lutz heeft ruim 10 jaar les gegeven en intussen ook meerdere eigen bedrijven gestart, Lutz2learn, waarin zij leerlingen begeleidt met leerproblemen en de Coole KIDS Box om de kinderen bij de opvang spelenderwijs aan het ontwikkelen te krijgen en het geven van trainingen aan de pm`ers en go in de opvang.

Visie

Heb je wel gehoord van de 7, de 7 Heb je wel gehoord van de 7 KoeKoeK regels Ze zeggen dat ik fijn spelen kan. Dat ik kan spelen zoals een blij kind dat kan.

En dat is:

 1. Ik ga met veel plezier naar mijn gastouder. 
  Een voorwaarde van een kind zijn is heerlijk genieten en lekker kunnen spelen en hierbij ongemerkt nieuwe dingen leren. Ze blijven zich ontwikkelen.
 2. Ik weet waar ik aan toe ben. 
  Als ik naar mijn gastouder ga weet ik wat de regels zijn, snap ik ze en weet ik dat ik me daar aan moet houden. Ik weet ook wat er gebeurt als ik dat niet doe. Duidelijkheid. Ook weet ik dat nee ook nee is en geen ja gaat worden. Mijn gastouder is ook consequent. Dit zijn belangrijke dingen die ik als kind nodig heb.
 3. Ik voel me veilig in mijn 2e huis. 
  Omdat ik regelmatig naar mijn gastouder ga, wil ik me daar op mijn plek voelen. Ik wil me kunnen uiten en als er wat aan de hand is wil ik dat kunnen zeggen. Ook wil ik graag veilig rond kunnen lopen en kruipen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dit hoekje willen we ook zo klein mogelijk houden.
 4. Ik blijf me ontwikkelen met fijne en wisselende materialen. 
  Mijn gastouder ontvangt elke maand een leuke box met materialen. Hierin zitten uitdagende materialen, zodat ik me blijf ontwikkelen en ik ook al diverse dingen heb geprobeerd die ik ook op school ga doen.
 5. Iedereen begrijpt mij. 
  Mijn papa en mama vertellen hoe ik ben en de gastouder houdt mij ook goed in de gaten. Zo weten ze allemaal hoe ik me voel en wat ik nodig heb en dat vind ik fijn.
 6. Ik kan fijn spelen. 
  Spelen is erg belangrijk in het leven van een kind. Door te spelen ontwikkel ik me goed.
 7. Papa en mama brengen me graag hierheen als ze gaan werken. 
  Omdat papa en mama mij met plezier en vertrouwen heen brengen, doe ik dat ook elke keer! Ik vind het fijn om voor een langere periode op vaste dagen en tijden te komen.

Wist u dat...

 • KoeKoeK scherpe maximale tarieven hanteert?
 • Jullie alleen de uren betalen die daadwerkelijk afgenomen worden?
 • KoeKoeK jaarlijks Red levens, de EHBO naar Hengevelde en Hardenberg haalt?
 • Dit voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor vraagouders en andere belangstellenden.
 • KoeKoeK jaarlijks thema-avonden regelt waar ook iedereen welkom is?
 • KoeKoeK zowel Gastouders heeft die bij zichzelf thuis kinderen opvangen, als bij jullie thuis de kinderen opvangt?
 • KoeKoeK er voor probeert te zorgen dat bij ziekte van de gastouder jullie kind(eren) in jullie eigen woonplaats een vervangende gastouder krijgen?
 • KoeKoeK jullie een leuk babyboekje aanbiedt, als jullie baby opgevangen wordt?
 • Hierin dan precies staat hoe de dag is verlopen? Qua voedingen, luiers etc
 • U als gastouder bij meerdere bureaus ingeschreven mag staan?
 • Jullie als vraagouders bij meerdere bureaus ingeschreven mogen staan.
 • Overstappen gratis is?
 • KoeKoeK een leuk, enthousiast en veelzijdig team heeft?
 • KoeKoeK u met veel plezier welkom heet?

Beleid

Kindermishandeling
Klachtenregelement
Openbare verslagen klachtencommissies

Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.