MENU
Menu

Wie zijn wij

Gastouderopvang KoeKoek is persoonlijke aandacht

Gastouderbureau KoeKoeK is een bureau met enthousiaste gastouders, die zowel bij hun thuis als bij de vraagouders thuis opvangen.

Wij staan voor Kwalitatieve en Kleinschalige opvang met een regionaal en huiselijk Karakter. Vandaar ook KoeKoeK met de 3 K’s. Het belangrijkste bij de opvang is natuurlijk hoe het kind zich voelt. Door dit kleinschalig aan te bieden, bieden wij het kind rust, privacy en houvast. Met max. 6 kinderen tegelijk kunnen we dit waarborgen.

Daarnaast zorgen wij er natuurlijk voor dat de gastouder aan alle eisen voldoet. Het moet natuurlijk ook kwalitatief goed zijn! Verder vinden wij het van belang, dat de gastouders alle lof verdienen en dat het voor de ouders leuk en betaalbaar moet zijn. Daarom hanteren wij scherpe, maximale tarieven.

Samen met de enthousiaste gastouders, zal ik er voor zorgen dat uw kind zich thuis voelt bij de gastouder. We heten u dan ook van harte welkom bij gastouderbureau KoeKoeK!

Anja Lutz

Een stukje geschiedenis: Gastouderbureau KoeKoeK is opgericht op 1 januari 2012 door Anja Lutz. Anja Lutz heeft ruim 10 jaar les gegeven en heeft intussen ook andere bedrijven gestart. De Coole KIDS Box om de kinderen bij de opvang spelenderwijs aan het ontwikkelen te krijgen en JipKes Trainingen, het geven van trainingen aan de PM`ers en Gastouders in de opvang. Zo kan zij de gastouders, maar ook de ouders goed begeleiden, samen sparren en tips geven.

Visie

Heb je wel gehoord van de 7, de 7 Heb je wel gehoord van de 7 KoeKoeK regels Ze zeggen dat ik fijn spelen kan. Dat ik kan spelen zoals een blij kind dat kan.

En dat is:

 1. Ik ga met veel plezier naar mijn gastouder. 
  Een voorwaarde van een kind zijn is heerlijk genieten en lekker kunnen spelen en hierbij ongemerkt nieuwe dingen leren. Ze blijven zich ontwikkelen.
 2. Ik weet waar ik aan toe ben. 
  Als ik naar mijn gastouder ga weet ik wat de regels zijn, snap ik ze en weet ik dat ik me daar aan moet houden. Ik weet ook wat er gebeurt als ik dat niet doe. Duidelijkheid. Ook weet ik dat nee ook nee is en geen ja gaat worden. Mijn gastouder is ook consequent. Dit zijn belangrijke dingen die ik als kind nodig heb.
 3. Ik voel me veilig in mijn 2e huis. 
  Omdat ik regelmatig naar mijn gastouder ga, wil ik me daar op mijn plek voelen. Ik wil me kunnen uiten en als er wat aan de hand is wil ik dat kunnen zeggen. Ook wil ik graag veilig rond kunnen lopen en kruipen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dit hoekje willen we ook zo klein mogelijk houden.
 4. Ik blijf me ontwikkelen met fijne en wisselende materialen. 
  Mijn gastouder ontvangt elke maand een leuke box met materialen. Hierin zitten uitdagende materialen, zodat ik me blijf ontwikkelen en ik ook al diverse dingen heb geprobeerd die ik ook op school ga doen.
 5. Iedereen begrijpt mij. 
  Mijn papa en mama vertellen hoe ik ben en de gastouder houdt mij ook goed in de gaten. Zo weten ze allemaal hoe ik me voel en wat ik nodig heb en dat vind ik fijn.
 6. Ik kan fijn spelen. 
  Spelen is erg belangrijk in het leven van een kind. Door te spelen ontwikkel ik me goed.
 7. Papa en mama brengen me graag hierheen als ze gaan werken. 
  Omdat papa en mama mij met plezier en vertrouwen heen brengen, doe ik dat ook elke keer! Ik vind het fijn om voor een langere periode op vaste dagen en tijden te komen.

Ervaringen / reviews

 

Ineke van der Linde

"Wat ben ik blij met de overstap naar dit GOB"

Ineke: Al 12 1/2 jaar ben ik gastouder en sinds 3 jaar bij gastouderbureau Koekoek. Wat ben ik blij met de overstap naar dit GOB. De visie van KoeKoeK sluit heel goed bij mij aan. Bij KoeKoeK is er aandacht voor zowel de vraagouder als de gastouder. Er is ruimte om te “sparren”. Er is veel expertise in huis. En eventuele vragen worden snel beantwoord. Er worden mooie trainingen met veel diepgang gegeven.
KoeKoek is transparant naar de vraagouders toe en ik merk dat dit ook enorm wordt gewaardeerd.

Ingrid van den Brandhof

"Anja je bent een topper, maar dat wist je al😃"

Ik ben erg blij met Anja als GOB. De korte lijntjes en de kennis staan voorop. Anja geeft de training op een pakkende manier!
Door afwisseling van opdrachten, spel en theorie blijf je goed bij de les. En dat is heel prettig omdat het soms een lange zit is, maar op deze manier is dat niet heel erg en gaat de tijd heel snel voorbij!! Anja neemt ook heel erg de tijd voor iedereen, ze laat iedereen uitpraten en is benieuwd naar ieders verhaal!! En op een leuke manier kapt ze het verhaal af en gaat verder met de les👍 Anja je bent een topper, maar dat wist je al😃

Marlou Screever

"GOB KoeKoek staat voor openheid, betrouwbaarheid en kwaliteit"

GOB KoeKoek staat voor openheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Altijd korte lijntjes naar ons als gastouder en de vraagouders, niet omdat het moet, maar vanuit de liefde voor het vak, het regelen van de beste opvang. Anja, ga zo door. We zijn erg blij met jou!

Erna

"Anja sprak mij meteen aan en heeft veel waardering voor de Gastouder"

Ik ben al jaren Gastouder en inmiddels 2 jaar bij GOB  KoeKoeK, ik heb deze overstap gedaan, omdat Anja mij meteen aansprak en veel waardering voor de Gastouder heeft ( wat ik niet gewend was), ook haar trainingen en of cursussen zijn heel erg boeiend en leerzaam. Blijf vooral zo doorgaan Anja, zo enthousiast als jij hier in bent, breng je over op ons als Gastouder 👍😊

Oudercommissie

De hoofdtaak van de oudercommissie is het behartigen van de belangen van ouders en kinderen die gebruikmaken van gastouderopvang via KoeKoeK. Daarnaast geeft de oudercommissie de houder (eigenaar) gevraagd en ongevraagd advies over de kwaliteit van de gastouderopvang.

Thema’s kunnen zijn: het pedagogisch beleidsplan, wijziging van de bemiddelingskosten of de deskundigheidsbevordering van gastouders. Eigenlijk alle onderwerpen die belangrijk zijn voor kwaliteit van onze gastouderopvang en daarmee voor jou als ouder! De oudercommissie van gastouderbureau KoeKoeK bestaat uit minimaal twee en maximaal vier leden en vergadert minimaal vier keer per jaar.

Vergaderingen Oudercommissie

Vanaf nu staan de vergaderdata vast op de laatste dinsdag van februari, mei, augustus en november. Wil je er graag bij zijn of heb je onderwerpen? Dan kun je dit doorgeven aan Anke Broekkamp, ankebroekkamp@hotmail.com

Beleid

Protocol Kindermishandeling
Klachtenregelement
Openbare verslagen klachtencommissies 2023
GGD Inspectie 2023
© 2024 | Webdesign Kuipers Design