MENU
Menu

Uitdagen van Baby’s

Uitdagen van Baby’s

Ook wij zijn weer terug van vakantie en hebben vele mooie en uitdagende momenten meegemaakt. Onze zoon wilde graag van een hoge rotspartij in het water springen en onze dochter vond de uitdaging in het beklimmen van een berg. Vooral de afdaling met kleine steentjes bij de “Roze Bergen” was een uitdaging.

Op de camping zagen we ook dat de meeste kinderen heerlijk zelf bezig gingen met hun eigen uitdagingen. Wel opvallend was dat de baby’s in ons straatje heel anders bezig gehouden werden.

Tegenover ons stond een gezin met 2 kinderen. Een meisje van 3 en een meisje van rond de 1 jaar. Zij zat de hele dag op schoot of in de kinderstoel. Vooral oma was de hele tijd haar bezig aan het houden. Liedjes zingen en verhaaltjes vertellen en af en toe werd ze even omhoog gehouden met kreetjes als reactie van het meisje. Aan liefde en aandacht komen de meisjes echt niks tekort.

Toch was het grootste gedeelte van de dag het meisje aan het jengelen, huilen en protesteren. Ze schreeuwde en vocht af en toe om ruimte te krijgen. En vervolgens werd ze overgenomen door papa of mama en werd er even heen en weer gelopen, lieten ze haar genieten van het uitzicht of in bed gelegd. Ze was waarschijnlijk moe.

Maar wat hadden ouders dan ook kunnen doen? Ze hadden mooie kleden bij zich en daar had de kleine heerlijk op kunnen liggen en rollen. Aan tafel had ze heerlijk met het plastic servies kunnen spelen en kunnen ontdekken.

Daarnaast geven baby’s zoveel signalen en is het mooi dat je die kunt herkennen. Wat bedoelen ze met hun bewegingen en wanneer zijn ze gefrustreerd? Wat kun je als opvang allemaal voor deze doelgroep betekenen?

Wil je graag antwoord op deze en nog veel meer vragen? Geef je dan op voor de officiële gecertificeerde training Werken met Baby’s.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design