MENU
Menu

Dromen…..

Dromen….

Toen ik in de kleuterklas zat, had mijn kleuterjuf al door dat ik toch wel heel erg veel met de letters en het lezen bezig was. Zij heeft toen geregeld dat ik af en toe naar de eerste klas mocht om daar mee te draaien. Wat was dat fijn! Een jaar later gingen we verhuizen en kwam ik in de eerste klas terecht en helaas moest ik weer opnieuw beginnen met boom, roos, vis etc. Wat vond ik dat gemeen! Dat kan toch niet! En als 6 jarig meisje riep ik dan ook: “Ik word juf! Ik wil niet dat kinderen weer hetzelfde moeten doen op school!” En inderdaad ik werd een trotse juf.

Nu hebben wij een dochter en ook zij droomt al over de toekomst. Zij droomt al heel lang van een combinatiebaan. Werken in haar eigen winkel op maandag en dinsdag, als juf op woensdag, donderdag en vrijdag en in het weekend als serveerster.

Hier kwam toch een beetje verandering in. Mama, ik ga vanaf mijn 16e in een winkel en in een restaurant werken en word echt juf als ik later ga werken! De kinderen hebben mij nodig. “Wat voor een juf ga je worden dan?” Ook zij weet het al precies. Ze wil juf worden of kinderen begeleiden, omdat leren leuker moet worden en gewoon op je eigen manier. Ik doe het net anders en weet nu hoe ik het doe en dat moet iedereen ook van zichzelf weten! Elke week is ze dan ook druk bezig met het maken van werkboekjes voor haar klasgenoten. Hoort ze dat iemand de tafels lastig vindt? Zij gaat direct aan de slag met het maken van leuke werkbladen.

Ook onze zoon weet het al precies. Ik wil niet voor een baas werken. Ik word de nieuwe Epke Zonderland. Hij oefent dan ook dagelijks op de trampoline en gaat elke keer enthousiast naar turnen. Daarna word ik architect en ga ik over de hele wereld werken. Want als ik bij de ene miljonair klaar ben, dan kent hij wel iemand die mij dan nodig heeft. Dan kan ik alle landen zien en ook overal even wonen.

En wij? Wij genieten samen met de kinderen van hun dromen en hopen dat ze hun eigen droom waar kunnen maken. En wij hopen dat alle kinderen ook zo heerlijk kunnen dromen en hun eigen missie in het leven kunnen vinden! Want wat is het fijn, als je precies weet wat je wilt gaan doen en waarom.

Laten wij er met ons allen voor zorgen dat alle kinderen hun dromen na kunnen jagen en hun eigen bergtop kunnen bereiken. Dus werk je in de opvang? Houdt dan rekening met het werken in de zone van de naaste ontwikkeling en taalvaardigheden. Blijf ze uitdagen en prikkelen. Een mooie manier om dit te kunnen bereiken is het werken met de Coole KIDS Box. Met de materialen uit de Coole KIDS Box kun je spelenderwijs werken aan alle onderdelen van de ontwikkeling van het kind. Kijk voor meer informatie eens op de website van de Coole KIDS Box: www.coolekidsbox.nl.

Samen zorgen we er dan voor dat vele dromen uit komen!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design