MENU
Menu

(Gast)Ouders en contracten

(Gast)Ouders en contracten

Helaas horen wij de laatste tijd steeds vaker, dat de contracten met het gastouderbureau niet goed worden doorgelezen voordat er getekend gaat worden. Dan blijkt er ineens een boeteclausule te zijn of een minimale looptijd. Om dit te voorkomen een aantal punten waar je op moet letten.

  • Krijg je het contract van te voren al gemaild of kun je het inzien? Lees het dan goed door. Krijg je hem niet? Vraag er dan om. Controleer ook of het contract dat je tekent, hetzelfde is, als je hebt gelezen.
  • Wordt er verwezen naar algemene voorwaarden? Kun je deze inzien? Lees deze ook goed door om problemen te voorkomen.
  • Kun je niks vinden over boetes en minimale looptijd? Mail dan het bureau om de bevestiging te krijgen dat er geen boetes en minimale looptijd zijn en bewaar deze goed.
  • Tijdens het tekenen van de contracten kun je hier ook nog specifiek naar gaan vragen. Vraag hoe ze omgaan met overstappen of opzeggen.

Heb je toch al getekend en wil je weg? Kijk dan of de tarieven zijn gewijzigd. Je mag namelijk stoppen, als je het niet eens bent met de tariefswijziging. Anders is het helaas accepteren of in gesprek gaan met je bureau en hopen op coulance.

Maar het belangrijkste is gewoon, lees door wat je tekent! Voorkomen is altijd beter…..

© 2024 | Webdesign Kuipers Design