MENU
Menu

Goede voornemens

Goede voornemens

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Velen van jullie zullen goede voornemens hebben. Een deel is daar alweer onzeker over, gaat het mij wel lukken? Hou ik dit wel vol?

Een veelgehoorde goede voornemen is meer tijd aan het gezin besteden en aan jezelf. De eerste week lukt dit meestal nog wel, maar daarna…. Ik moet nog boodschappen halen, de was moet nog gedraaid worden en die mail moet eigenlijk de deur ook nog uit en voor je het weet is het al weer veel te laat.

Hoe kun je dit nu voorkomen? Pak een white bord of een a3 papier. Verdeel hem in 2 stukken. Schrijf eens alle dingen die je moet doen op een post-it briefje. Eventueel schrijf je daarbij hoeveel tijd het je gaat kosten. Plak deze post-it briefjes allemaal op het 1e deel van het papier.

En nu? Bepaal elke avond tot hoe lang je gaat werken de volgende dag. Plak vervolgens het aantal briefjes op het rechter gedeelte van je bord. Heb je een opdracht af? Haal hem eraf en ga zo door. Heb je nog tijd over? Denk dan na of je er nog 1 bij plakt of dat je dit cadeautje accepteert. Je zult merken dat je planning extra tijd oplevert. En geloof mij, niet alles hoeft direct te gebeuren, dit kan een dag later ook nog wel.

Een andere tip is dat je je mail en app op een vast moment kunt beantwoorden. Reageer dus niet meer bij elk piepje. Dit scheelt je ook al erg veel tijd. Dus start je dag met een half uur voor je mail en app en doe dit bijvoorbeeld weer om 13:00 uur.

Wil je weten hoe je dit kunt toepassen binnen je gezin? Lees dan het blog met tips om te “scrummen” met je gezin! Want alleen alle ballen hooghouden is echt niet nodig!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design