MENU
Menu

Hoe weet ik wat de beste manier van leren is voor mijn kind?

Hoe weet ik wat de beste manier van leren is voor mijn kind?

Je ziet je kind elke dag weer leren en leren. Uren achter elkaar, maar de resultaten vallen steeds weer tegen. Hoe frustrerend is dat voor jou? En als je dan denkt aan je kind. Hoe frustrerend moet dat dan wel niet voor hem zijn?

De meeste kinderen hebben geleerd om te leren met hun neus in de boeken. Dus doorlezen, leren en nogmaals leren. Dit werkt maar bij een aantal kinderen.

Maar welke manieren van leren zijn er dan?

  • Leren door te doen
  • Leren door te zien
  • Leren door te horen
  • Leren door te horen, zien en doen

Leren door te doen: Deze kinderen bewegen graag tijdens het leren. Ze hebben de tekst in hun hand en lopen rond, springen op de trampoline etc. Daarnaast proberen ze alles uit. Wat staat er nu precies en hoe gaat dat dan… Bedenk ezelsbruggetjes en zoek de juiste informatie op.

Leren door te zien: Laat je kind  plaatjes maken en filmpjes bij de lesstof. Een overzichtelijke mindmap, waar alles duidelijk in een oogopslag op te zien is, zoals hieronder, helpt ook enorm. Laat hem vooral naar het bord kijken als er wat op geschreven of getekend wordt. Hier kan hij namelijk een plaatje van maken. Ook het afwisselen van de vakken is handig. Te lang hetzelfde doen is saai.

Leren door te horen: Hardop zelf de stof laten doorlezen, het voorlezen of uitleggen. Hij kan de woordjes inspreken op de telefoon en vervolgens afluisteren tijdens het fietsen naar school. Luister vooral naar de leerkracht, want teveel aantekeningen maken kan ervoor zorgen dat hij niet alles goed hoort.

Leren door te horen, zien en doen: Alle bovenstaande tips zouden kunnen helpen. Probeer ze lekker uit!

Veel plezier met het ontdekken van de manier van leren van je kind! 

Wil je kind hier graag hulp bij? Kijk dan eens naar een Ik leer leren coach. Ik heb dit ook jaren gedaan en je ziet de kinderen groeien en meer plezier beleven aan het leren. Momenteel heb ik er helaas geen tijd meer voor, dus ik verwijs je graag door!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design