MENU
Menu

Laten worstelen loont

Kinderen laten worstelen loont!

Afgelopen week heb ik weer mooie gesprekken gevoerd met de Gastouders. Ik wil graag een mooie ervaring met jullie delen.

In de Coole KIDS Box zat het zwaartekracht doolhof. Bij dit spel moet je de knikker dmv zwaartekracht van het beginpunt naar het eindpunt laten rollen. Je begint eenvoudig en de opdrachten worden steeds complexer. Een aantal meiden was enthousiast begonnen met de eerste opdrachtkaart. Ze kwamen er niet uit. De gastouder liet ze nog even stoeien en legde vervolgens na ong. een uur het principe uit van zwaartekracht. De meiden gingen weer verder. Een uur later kregen ze nog een keer de uitleg van zwaartekracht, aangezien ze de opdracht nog niet voltooid hadden. En ja hoor! Het kwartje viel en de opdracht was een tijd later gelukt! Wat een doorzettingsvermogen en vervolgens een mooie succeservaring! Enthousiast gingen ze door met opdracht 2, wat makkelijk! En opdracht 3 was ook al zo makkelijk! Daar gingen de meiden alle opdrachten bij langs. Wat zwaartekracht is, vergeten ze nooit weer!

Doordat de Gastouder ze het zelf heeft laten ontdekken, hebben ze vele leermomenten gehad:

  •  Doorzetten werkt en levert succes op
  •  Ze hebben weer zelfvertrouwen erbij gekregen
  •  Als je iets hebt geleerd, wordt het steeds makkelijker om toe te passen
  •  Hoe zwaartekracht werkt

Hebben jullie ook zulke mooie ontdekkingsmomenten?  We horen het graag!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design