MENU
Menu

Loslaten van je opvangkinderen

Loslaten

Iedereen herkent zich waarschijnlijk wel hierin. Je zet je voor je volle 100% in voor een gezin en de kinderen. Helpt waar je kunt en stimuleert de ontwikkeling, maar het is niet genoeg of het is teveel voor ouders. Ouders zijn niet tevreden en willen overstappen naar een andere opvang. Daar sta je dan. Je snapt er helemaal niks van en denkt “ Ik doe altijd alles voor de kinderen en geef het door als er signalen zijn en nu dit?!”

Laat het los. Helaas kun je er niks meer aan doen. De relatie is op dat moment al over en probeer het professioneel af te ronden, zodat het nieuwe toekomstige ouders niet afschrikt. Als je namelijk de aanval of verdediging start, zijn er alleen maar verliezers en weet je ook niet wat de ouders gaan vertellen. Natuurlijk is het erg vervelend en ben je boos of teleurgesteld, maar uit dit bij je partner, collega of goede vriend(in), zodat je naam als professional goed blijft.

Er zijn namelijk altijd ouders die toch niet helemaal bij je passen en focus je liever op de ouders waar je positieve energie van krijgt. Anders heb je de kans dat de negatieve energie ook daar terecht komt en dat wil je natuurlijk helemaal niet. Dus laat het los, hoe moeilijk dat proces ook is.

Als er een opmerking komt van mensen maak ik altijd de keuze vang ik hem op met mijn hart of laat ik hem naast me neer vallen, omdat het niet klopt. Natuurlijk gaat dit ook nog steeds wel eens mis, maar dan kun je het redelijk vlot weer relativeren.
Succes met loslaten!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design