MENU
Menu

Ouders en uren

Ouders en uren?!

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Ouders die ineens een dag vrij nemen, eerder komen ophalen of het niet eens zijn met de uren die je schrijft. Hoe ga je hier nu mee om?

Voorkomen is natuurlijk handiger. Mail je contract voor het tekenen, zodat ze het al rustig door kunnen lezen. Ben je zelfstandig? Maak dan je eigen contract. Doet je GOB dit? Verzoek ze dan om het eventueel aan te passen voor jou. Zorg er voor dat er duidelijk in je contract staat dat de uren die zijn overeengekomen ook genoteerd gaan worden. Met eventueel een voorbeeld erbij. Daarnaast dat als een kind ziek wordt en de ouders besluiten het kind thuis te houden, ook deze uren genoteerd gaan worden. Het is immers de keuze van de ouders en niet die van jou. Wat doe je met vakantie uren buiten jouw vakantie om?

Zet ook in je contract hoe je met vrij genomen uren omgaat. Krijgen ouders een vervangende dag indien mogelijk of niet? Dit bespreek je vervolgens allemaal bij het ondertekenen.

Gaat het dan toch mis? Blijf dan rustig en blijf zakelijk en duidelijk, gebruik geen zinnen waar een emotie uit blijkt. Jullie hebben een zakelijke overeenkomst en op die manier bespreek je het ook. “Ik snap dat het vervelend is, maar dit zijn nu eenmaal de regels. Deze staan ook duidelijk in het contract vermeld en we hebben ze gemaild en besproken bij het ondertekenen.”

Maar het is toch flexibel? “Dat klopt, je hoeft niet verplicht elke week dezelfde uren af te nemen of per dagdeel te betalen. Ik schrijf de uren die jij hebt doorgegeven of als het onder de contracturen komt, de overeengekomen contracturen.”

Het belangrijkste is dat je iedereen hetzelfde behandelt en dus 1 lijn trekt en dit consequent toepast. Anders gaan de ouders nou eenmaal over je heen lopen en gaan ze over jouw grens heen. Dat wil je natuurlijk helemaal niet.

Succes en stel je op als professionele gastouder, want dat ben je natuurlijk!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design