MENU
Menu

Kalverliefde

Kalverliefde

Valentijnsdag komt er weer aan. Een heerlijke periode vol mooie verhalen. Ook onze kinderen hebben leuke momenten meegemaakt als kinderen. Onze zoon had alle meiden achter zich aan zitten op de peuterspeelzaal en werd het helemaal zat. Mama, ik wil niet aldoor allemaal kusjes hebben. Ik wil gewoon spelen. Wat hebben Mark en ik gelachen hier om. Toen hij stopte op de opvang kregen we ook nog leuke foto’s mee van hem waarop hij kusjes kreeg. Als we hem nu vragen wat hij nog weet, dan weet hij nog wel dat hij op het KDV moest slapen, maar niet moe was en dan maar met Sanne ging kletsen. De grootste lol hadden ze met z’n 2-en, maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Onze dochter kreeg op de basisschool te horen dat iemand verliefd was op haar. Maar mama ik weet helemaal niet of ik wel verliefd ben op hem. Heerlijke gesprekken volgden.

Toen ik nog leerkracht was, heb ik ook diverse huwelijksaanzoeken gehad. Dat Mark er was, dat kon niet, want juf woonde op school en er was maar 1 meester, dus dat was veel te weinig voor alle juffen. Toen ze mij in de supermarkt zagen, was dat ook erg gek. Wat doe jij hier juf?! Ik ga eten halen voor mij en Mark en dan lekker koken. Doet Jan de conciërge dat dan niet voor jou?! Vanaf dat moment kregen we regelmatig visite op woensdagmiddag. De ene keer waren er loempia’s gebakken voor ons en de andere keer poffertjes en ga zo maar door. Juf was zo lief en lustte ook wel wat ze zelf hadden gebakken. En met liefde hebben we alles opgegeten en trots dat ze waren….

Nu ik niet meer voor de klas sta, hoor ik dit soort verhalen nog steeds. Wat heerlijk is het toch die kalverliefde. Genietend van alle verhalen rij ik dan naar huis. Wat een mooi vak hebben we toch. En wat mooi dat we iets kunnen betekenen voor ze!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design