MENU
Menu

Waterspelletjes

Met mooi weer is het natuurlijk altijd een groot succes om spelletjes te doen met water. Hieronder volgen 10 waterspelletjes.

1 Sponstikkertje
Iedereen krijgt een spons en er is een bak met water aanwezig. Wie kan de meeste kinderen tikken? Of je spant een lijn en hangt er kranten over heen. Wie kan alle kranten stempelen vanaf de lijn?

2 Waar is iedereen?
Laat alle kinderen in een leuke pose op een rij staan tegen een muur. Vervolgens spuit jij met de tuinslang langs iedereen. Als de kinderen weg lopen zie je alle contouren. Waar sta jij?

3 Schatgraven
Vul een bak met een laagje water en zet hem in de vriezer. Vervolgens stop je er voorwerpen in en doe je er een nieuwe laag water op. Zet hem opnieuw in de vriezer. Wie kan alle schatten opgraven?

4 T-shirten race.
Maak een aantal oude en grote t-shirts nat en leg ze in de vriezer. Vervolgens geef je iedereen een t-shirt. Wie kan hem als eerste aantrekken? Hier hebben ze nog langer profijt van, aangezien ze nog een periode koel blijven.

5 Blote voeten pad
Zet 5 teiltjes neer. In elk teiltje zit een laagje water met iets er in. Wat is er verstopt in het water? Dit kan natuurlijk ook met je handen. Dan voel je wat er in het water verstopt zit.

6 Wassalon
Oh jee alle dieren hebben in de modder gespeeld. Kun jij ze weer schoon maken? Of alle auto’s, poppen etc

7 Maak je eigen waterval
Iedereen krijgt halve pijpen oid. Probeer met je groepje een baan te maken. Er moet zo weinig mogelijk water verloren gaan onderweg. Ieder groepje krijgt een volle emmer water en een lege. Wie heeft het meeste water aan het einde van je baan?

8 Splash
Zet een grote bak met water in het midden van de kring. Iedereen krijgt om de beurt de bal. Wie kan de grootste splash veroorzaken door de bal in het water te stuiteren?

9 Water vangen
Je werkt in tweetallen. De een krijgt een waterpistool en de ander een emmer. Wie kan het meeste water opvangen in de emmer? Je moet het wel van je eigen partner opvangen.

10 Ballenrace
Leg de ballen op een rij en markeer de eindstreep. Wie krijgt het eerste zijn bal met een waterpistool over de eindstreep? Je mag natuurlijk geen handen en voeten gebruiken.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design