MENU
Menu

Blote Voetenpad

Het is alweer juli. De maand waarin de zomervakantie voor de deur staat. Daarom staat deze maand in het teken van leuke activiteiten en uitjes die je met je kinderen kunt doen in de (zomer)vakantie. We beginnen vandaag met het blote voetenpad.

 

Dit uitje is leuk voor jong en oud en vies worden is verplicht. 😊 Een blote voetenpad is een wandeling die je op, je raadt het al, je blote voeten loopt. Het brengt je (weer) in contact met de natuur. Je ervaart hoe het is om op verschillende ondergronden te lopen, een geweldige sensitieve ervaring. Het is niet alleen leuk en fijn, maar ook nog eens goed voor je. Regelmatig blootvoets lopen op verschillende ondergronden stimuleert de hart- en bloedsomloop, het helpt je immuunsysteem en zorgt voor een goede coördinatie, verstevigt je spieren en helpt bij de prikkelverwerking. Met de blote voeten in de grond heeft dus vele voordelen.

Je hebt blote voetenpaden die zich richten op de kleinere kinderen, hier zijn vaak ook speeltuintjes bij en je hebt blote voetenpaden die zich richten op grote(re) kinderen en volwassenen. Soms moet je door diep water, zorg dus zeker ook voor een setje droge reservekleding of zwemkleding. Hoe dan ook, een dagje blote voetenpad staat garant voor een dag vol plezier! Eerst lekker wandelen en daarna genieten van een lekker drankje en/of hapje op het terras.

Wist je dat je thuis ook simpel een blote voetenpad kunt maken? Je kunt hier bijvoorbeeld plastic bakken voor gebruiken, zorg dan wel dat ze groot genoeg zijn om er met de voeten in te kunnen. Je vult deze bakken dan met allerlei (natuurlijke) materialen zoals bijvoorbeeld: modder, zand, kiezelsteentjes, rijst, gras, kastanjes, bubbeltjesplastic etc. Je kunt ook 4 tegels er uit halen (laat je er wel een tegel tussen zitten) en daar materialen inleggen. Plezier gegarandeerd!

Blote voetenpaden waar wij goede ervaringen mee hebben zijn; blote voetenpad Twello in Twello, Erve Brooks in Gelselaar , blote voetenpad Drents-Friese Wold in Appelscha, Gouwe Voeten in Bovenkarspel en het Toon Kortooms Park in Deurne.

Wij zijn benieuwd. Welk blote voetenpad bezoek jij deze zomer?

© 2024 | Webdesign Kuipers Design