MENU
Menu

Leerzame uitjes in de natuur

Een dagje met z’n allen naar het pretpark of naar een dierentuin is natuurlijk super leuk. Maar wist je dat je in de natuur ook hele leuke en ook nog eens leerzame uitjes hebt? Er zijn verschillende initiatieven/partijen die hele leuke activiteiten en uitjes organiseren voor het hele gezin. Bijkomend voordeel is dat dit soort activiteiten vaak heel goedkoop zijn en soms zelfs gratis! We zetten een aantal van deze initiatieven graag even in de spotlights.

 

IVN Natuureducatie

IVN natuureducatie laat jong en oud graag zien hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. Dit doen ze door online cursussen en lespakketten, maar ze organiseren ook verschillende activiteiten. Van modderdag tot een paddenstoelwandeling, van vogels spotten tot slootjesdag. Er zijn altijd activiteiten te doen die passen bij de interesses van jullie gezin. Kijk maar eens op de website van IVN ( https://www.ivn.nl/natuuractiviteiten/ ) welke activiteiten er bij jou in de buurt te doen zijn!

 

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten, wie kent ze niet? Maar wist je dat natuurmonumenten ook allerlei leuke dingen doet en activiteiten organiseert? Zo hebben ze onder andere allerlei routes van verschillende afstanden uitgezet in natuurgebieden door heel Nederland, vind je speelbossen in diverse natuurgebieden, maar kun je ook een bezoekje brengen aan een van de vele bezoekerscentra. In deze bezoekerscentra vind je informatie over het natuurgebied, maar zijn ook allerlei activiteiten voor kinderen te vinden.

En ken je het speciale jeugdprogramma van natuurmonumenten al? Oerrr…. Zij organiseren hele leuke activiteiten voor kinderen zoals bootje varen, op pad met de boswachter, een vogelhuisje timmeren en ga zo maar door. Ook heeft Oerrr door het hele land hele gave natuurspeelplaatsen aangelegd. Wil je weten waar je zo’n speelplaats kunt vinden of wil je in jouw regio je opgeven voor een leuke activiteit? Kijk dan op de website van Natuurmonumenten / Oerrr

( https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen )

 

Sterrenwacht

Is jouw kind geïnteresseerd in sterren of in het heelal? Denk dan eens aan een bezoek een van de velen sterrenwachten in Nederland. Je kunt hier onder begeleiding naar sterren en planeten kijken of zelfs naar de zon. Sommige sterrenwachten beschikken ook over een planetarium, een ervaring die je niet wilt missen. Wil je weten waar een sterrenwacht in jouw regio zit? Kijk dan op deze website:

https://www.astronomie.nl/publiekssterrenwachten-16

 

Heb jij nog een leuke tip voor een uitje in de natuur? Laat dan je reactie achter in de comments.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design