MENU
Menu

Gastouders zijn ook professionals

Gastouders zijn ook professionals

Als eigenaar van een gastouderbureau moet ik me ook vaak verdedigen. Gastouders zijn toch gewoon een oppas? Nou nee, het zijn mensen die professionele opvang bieden. Ook zij hebben een opleiding afgerond, hun EHBO gehaald en voldoen aan de eisen die de overheid heeft gesteld. Ook als je voor een gastouder kiest heb je recht op kinderopvangtoeslag. Daarnaast worden ze gecontroleerd door hun eigen gastouderbureau.

Maar wat doet een gastouder dan? Een gastouder biedt professionele opvang en doet dit met passie en liefde voor de kinderen. Ze vangt de kinderen op in haar eigen huiselijke omgeving. Doordat het kleinschalig is, is dit voor veel kinderen erg fijn. Daarnaast volgt de gastouder jaarlijks trainingen, lezingen om haar kennis up to date te houden. Ook de EHBO wordt jaarlijks herhaald.

Gedurende de dag kijkt ze goed naar de kinderen en hun ontwikkeling. Verloopt de spraakontwikkeling en de motoriek goed? Hoe gaat het om met de andere kinderen? Kunnen ze zichzelf redden? Zijn er andere bijzonderheden? Daarnaast worden er vele activiteiten gedaan. Samen spelen en knutselen. Lekker samen naar buiten en genieten in de natuur. Maar leren ze ook zichzelf vermaken en moeten ze zich houden aan de afspraken en regels.

Als er opvallende dingen zijn, wordt dit ook met de ouders besproken. Ook kijk ik graag zelf mee met de gastouder. Met mijn achtergrond in het onderwijs en als kindercoach steun en help ik graag. Geef ik tips aan de (gast)ouder en zorgen we er samen voor dat het kind zich goed ontwikkelt. De lezingen zijn daarnaast ook toegankelijk voor de ouders, want we doen het tenslotte samen!

Het belangrijkste is dat je kijkt naar je kind. Heeft het behoefte aan een huiselijke omgeving, waar het niet te druk is? Is het graag buiten? Als je alle vragen en wensen in beeld hebt, dan maak je de beste keuze! Het gaat tenslotte om ons kostbaarste bezit!

Heb je hulp nodig of heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design