MENU
Menu

Ik zoek een gastouder

Selecteer een provincie Filter op een gemeente

Lianne Maatman

Gastouderlocatie

Samen met mijn vriend, dochter (van mei 2014) en zoon (van februari 2018) woon ik in een eengezinswoning in Borne. Wij hebben het geluk dat ons huis recht tegen over een basisschool staat. Dat is niet alleen heel praktisch met het brengen en ophalen van en naar school. Het is ook super fijn dat er daardoor zoveel speelplekken zijn in onze wijk. Ook in onze achtertuin is genoeg te beleven. We hebben een lekker stuk gras om op te spelen en een modderkeuken en zandbak om lekker vies te worden.

Binnen zijn wij vooral te vinden in de keuken en woonkamer. In onze keuken staat een tafel waarop alles mag. Er wordt dan ook met regelmaat lekker op gekliederd en gesmeerd. In de woonkamer spelen wij de meeste spelletjes. Ook staat daar altijd de Coole KIDS Box waar genoeg spelmateriaal in zit om mee te ontdekken en te spelen. Elke 2 maanden wordt de box omgeruild en zijn er weer nieuwe materialen aanwezig om mee te spelen.


Waarom gastouderbureau KoeKoeK?

Ik word ontzettend blij van de fijne samenwerking die ik heb met Anja nu al bijna 4 jaar. Anja is betrokken, behulpzaam, open en eerlijk, enthousiast en heeft ontzettend veel kennis in huis. Als ik in mijn werk ergens tegen aan loop kan ik altijd bij Anja terecht. Als gastouder werk ik veel alleen, dus het is erg fijn om een gastouderbureau te hebben dat er voor mij en de kinderen is (als dat nodig is).


Activiteiten

Ik probeer de activiteiten die ik aanbied zoveel mogelijk af te stemmen op de behoeften, interesses en wensen van de kinderen. Als de kinderen uit school komen, gaan we altijd eerst samen wat drinken en een koekje eten. Dan hebben we gelijk even de tijd om te praten over hoe het vandaag met iedereen gaat. Daarna bied ik vaak een activiteit aan. Hierin probeer ik zoveel mogelijk afwisseling aan te brengen. De ene keer gaan we knutselen, een andere keer gaan we bakken. Ook gaan we regelmatig buiten spelen en spelen met materialen uit de Coole KIDS Box. De laatste tijd zijn we ook begonnen met proefjes. En voor 2020 staan er weer nieuwe ideeën op de planning om te proberen. Op bezoek bij de muziekwinkel of een keer filosoferen bijvoorbeeld.

Rond 4 uur eten we meestal nog iets gezonds. En ook hierin probeer ik veel af te wisselen. Er is in ieder geval altijd groente en fruit bij. Soms ook worst, kaas, ei, etc.


Waarom gastouder?

Ik geloof dat alle kinderen anders zijn en zich op hun eigen manier ontwikkelen. En dus hebben ook alle kinderen andere interesses en behoeften. Niet alle kinderen zullen even goed hun plek vinden in een grote buitenschoolse opvang groep. Sommige kinderen hebben behoefte aan een rustige, veilige en vertrouwde plek waar ze na school zichzelf mogen en durven zijn. En sommige kinderen hebben zelfs hele specifieke behoeften waar ik graag aan tegemoet wil komen. Ik geniet ervan dat ik kinderen mag opvangen in mijn eigen huis en de ruimte mag geven om zichzelf te zijn, om te doen wat ze leuk vinden en om te groeien en te ontwikkelen. De band die ik opbouw met de kinderen vind ik zo bijzonder en zo waardevol. Het maakt dat ik ontzettend kan genieten van het werk dat ik doe.


Dit zijn mijn werkdagen/tijden

Ik ben in ieder geval op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag beschikbaar voor de opvang van kinderen van 4 t/m 12 jaar van 14.00 tot en met 18.00 uur. In overleg is voorschoolse opvang en verlenging van de middag ook mogelijk.

Foto's

Ervaringen

Ida Beermann

"Wij vinden gastouder Lianne een absolute aanrader!"

Sinds de start van de opvang bij Lianne zitten onze kinderen bij haar in de BSO. We hadden ons geen betere plek kunnen wensen. Lianne is enthousiast, onderneemt veel met de kinderen, is creatief en de kinderen hebben het leuk bij haar. Wat wij voor onze kinderen ook heel belangrijk vinden , is dat Lianne ziet wanneer er iets niet klopt. Ze ziet wat een kind nodig heeft!

Sinds de start van het nieuwe schooljaar zit onze dochter op het voortgezet onderwijs en ‘mag’ ze niet meer naar Lianne. Dat vindt onze dochter erg jammer, want het was altijd zo gezellig!

Wij vinden gastouder Lianne een absolute aanrader!

Josien van den Berg

"Ik zou geen andere opvang willen"

Sinds dit jaar gaat mijn oudste zoon naar de gastouderopvang bij Lianne Maatman. Daar waar buitenschoolse opvang veel te druk voor hem bleek, sluit Lianne goed aan bij het rustige karakter van mijn zoon. Ze biedt opvang met een huiselijke sfeer, mijn zoon (houdt niet van nieuwe onbekende situaties) voelde zich bij Lianne wel meteen al vertrouwd en gaat er graag heen. Lianne deelt de dag in met altijd weer leuke, afwisselende activiteiten die passen bij het seizoen. Ze geeft de kinderen echt 1-op-1 aandacht. Ook koppelt ze altijd terug hoe die dag gegaan is en Lianne neemt hier ook altijd ruim de tijd voor. Voor mijn zoon voelt de middag als zijn 2e thuis en hij kijkt er altijd weer naar uit om iets leuks met Lianne en de andere kinderen te doen. Doordat de groep kleinschalig is, bouwen de kinderen onderling een nauwe band met elkaar op. Ik zou geen andere opvang willen. Mijn oudste zoon kan nu met een gerust hart naar de opvang waar hij zich thuis en welkom voelt.

© 2024 | Webdesign Kuipers Design