Ik zoek een gastouder

Selecteer hieronder de provicie waarin je wilt zoeken.

Selecteer een provincie

Ineke van der Linde

Gastouder Ineke van der Linde

Gastouderlocatie

Ik woon in een mooi stukje van Ommen. De mooie natuur van een buurtschap, een park, een fietscrossbaantje, een hele familie geitjes, 2 speeltuinen en 2 speelveldjes zijn allemaal op loopafstand van mijn huis. Ik heb een gezellig ingerichte speelkamer en ruime woonkeuken. Kinderen die nog moeten slapen, kunnen allemaal apart slapen. In 2017 ben ik al 10 jaar gastouder. Bij mij komen kinderen van 0 jaar tot en met 12 jaar. Ik ben getrouwd met Rudi en ik heb 2 volwassen kinderen waarvan er nog 1 thuis woont.


Waarom gastouderbureau KoeKoeK?

Ik had direct een klik met GOB Koekoek. De visie van GOB KoeKoeK, de manier van werken en hoe zij alles regelen is een zeer prettige ervaring. Elk kind is uniek en ontwikkelt zich op eigen niveau. Maar het is erg leuk om een kind te stimuleren iets te ontdekken en om te zien hoe het zich verder ontwikkelt. De Coole Kids Box is hiervoor een fantastisch middel. KoeKoeK biedt leuke cursussen/workshops aan. De persoonlijke aandacht voor zowel de vraagouder als de gastouder is ook fijn om te ervaren.


Activiteiten

Ik vind het fantastisch om met de kinderen naar buiten te gaan, tijd te maken om alles te onderzoeken wat wij zoal tegenkomen. Buiten (of binnen) te picknicken. Kinderen kosteloos materiaal aan te bieden en dan zien hoe een kind iets creëert. Spelletjes te doen waarbij kinderen weer iets nieuws ontdekken. Eenvoudige natuur-/scheikundeproefjes met de kinderen te doen en hun verwondering daar bij te zien. Ingaan op iets wat zomaar spontaan ontstaat. Ook is het fijn om af en toe wat te doen met een thema of eens heerlijk gezellig samen wat te bakken.

In vakanties is het erg gezellig om een dagdeel naar een speelboerderij te gaan of te spelen “in het hol van de leeuw” op de Lemelerberg of te zoeken naar sporen tijdens het lopen van “Het Wolvenspoor” in Stegeren. Soms spelen we ook wel eens bij Octo4Kids in Ommen.


Waarom gastouder?

Gastouder zijn dat is voor mij het mooiste beroep dat ik bedenken kan. Ik mag ouders meehelpen hun kinderen in een warme huiselijke omgeving te laten opgroeien. Het is fijn om te zien hoe een kind zich ontwikkelt wanneer je ze de ruimte geeft om te groeien. Ik denk dat een kleinschalige omgeving daar een hele grote bijdrage aan kan geven omdat je de kinderen persoonlijke aandacht kan geven. Je helpt ouders bij het oppassen van hun Grootste Goed (hun kind). Je mag meehelpen de kinderen een veilige plek (een 2e huis) te bieden. Je mag meehelpen hun kinderen te stimuleren in hun totale ontwikkeling. Een baby te zien opgroeien tot een kind dat naar het Voortgezet Onderwijs gaat, wat een geweldige ervaring is dat.


Dit zijn mijn werkdagen/tijden

Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag. De werktijden liggen tussen 7.30 uur en 18.00 uur. In overleg pas ik uren of dagen aan. Vraagouders krijgen van mij een dagverslag en/of fotoverslag.


Wij maken gebruik van cookies

Als je onze website gebruikt, ga je ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer informatie vindt je in ons privacy statement.