MENU
Menu

Ik zoek een gastouder

Selecteer een provincie Filter op een gemeente

Ineke van der Linde

Gastouderlocatie

Ik woon in een mooi stukje van Ommen. De mooie natuur van een buurtschap, een park, een fietscrossbaantje, een hele familie geitjes, 2 speeltuinen en 2 speelveldjes zijn allemaal op loopafstand van mijn huis. Ik heb een gezellig ingerichte speelkamer en ruime woonkeuken. Kinderen die nog moeten slapen, kunnen allemaal apart slapen. Sinds 2007 ben ik al gastouder. Bij mij komen kinderen van 0 jaar tot en met 12 jaar. Ik ben getrouwd met Rudi en ik heb 2 volwassen kinderen.


Waarom gastouderbureau KoeKoeK?

Ik had direct een klik met GOB Koekoek. De visie van GOB KoeKoeK, de manier van werken en hoe zij alles regelen is een zeer prettige ervaring. Elk kind is uniek en ontwikkelt zich op eigen niveau. Maar het is erg leuk om een kind te stimuleren iets te ontdekken en om te zien hoe het zich verder ontwikkelt. De Coole Kids Box is hiervoor een fantastisch middel. KoeKoeK biedt leuke cursussen/workshops aan. De persoonlijke aandacht voor zowel de vraagouder als de gastouder is ook fijn om te ervaren.


Activiteiten

Ik vind het fantastisch om met de kinderen naar buiten te gaan, tijd te maken om alles te onderzoeken wat wij zoal tegenkomen. Buiten (of binnen) te picknicken. Kinderen kosteloos materiaal aan te bieden en dan zien hoe een kind iets creëert. Spelletjes te doen waarbij kinderen weer iets nieuws ontdekken. Eenvoudige natuur-/scheikundeproefjes met de kinderen te doen en hun verwondering daar bij te zien. Ingaan op iets wat zomaar spontaan ontstaat. Ook is het fijn om af en toe wat te doen met een thema of eens heerlijk gezellig samen wat te bakken.

In vakanties is het erg gezellig om een dagdeel naar een speelboerderij te gaan of te spelen “in het hol van de leeuw” op de Lemelerberg of te zoeken naar sporen tijdens het lopen van “Het Wolvenspoor” in Stegeren. Soms spelen we ook wel eens bij Octo4Kids in Ommen.


Waarom gastouder?

Gastouder zijn dat is voor mij het mooiste beroep dat ik bedenken kan. Ik mag ouders meehelpen hun kinderen in een warme huiselijke omgeving te laten opgroeien. Het is fijn om te zien hoe een kind zich ontwikkelt wanneer je ze de ruimte geeft om te groeien. Ik denk dat een kleinschalige omgeving daar een hele grote bijdrage aan kan geven omdat je de kinderen persoonlijke aandacht kan geven. Je helpt ouders bij het oppassen van hun Grootste Goed (hun kind). Je mag meehelpen de kinderen een veilige plek (een 2e huis) te bieden. Je mag meehelpen hun kinderen te stimuleren in hun totale ontwikkeling. Een baby te zien opgroeien tot een kind dat naar het Voortgezet Onderwijs gaat, wat een geweldige ervaring is dat.


Dit zijn mijn werkdagen/tijden

Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. De werktijden liggen tussen 7.30 uur en 18.00 uur. In overleg pas ik uren of dagen aan. Vraagouders krijgen van mij een dagverslag en/of fotoverslag.

Ervaringen

Gerrike, Martijn en Joah

"Wij ervaren Ineke als een enthousiast persoon die graag ontwikkeling ziet bij kinderen en aansluit bij het tempo van het kind"

Voor ons zoontje waren we op zoek naar een gastouder waar thuis een huiselijk gevoel wordt ervaren en een persoon die het leuk vindt om passende activiteiten aan te bieden. Hierin hebben we een goede combinatie gevonden in Ineke! Wij ervaren Ineke als een enthousiast persoon die graag ontwikkeling ziet bij kinderen en aansluit bij het tempo van het kind. Ons zoontje is als baby bij haar gekomen en Ineke bespreekt duidelijk de wensen en mogelijkheden van de ouders en zichzelf. Voor de peuters en de oudere kinderen verzint ze creatieve spelletjes en overige activiteiten, zowel binnen als buitenshuis. Educatieve activiteiten vindt ze hierin afwisselt ook belangrijk. Thema’s worden gelezen, geknutseld en besproken. Voor ons een prettig gevoel dat onze zoon aan activiteiten en zorg op zijn gastouder dag met Ineke een leuke afwisselende dag heeft.

Sandra Goeree

"Ineke is een gedreven en enthousiaste gastouder"

Ineke is een gedreven en enthousiaste gastouder. Ze werkt met actuele en educatieve thema’s en daar waar mijn knutseltalenten tekort schieten maakt Ineke dit ruimschoots goed 🙂

Marjan Masman

"Dat ze zó lang bij haar zijn gebleven zegt denk ik genoeg! "

Ineke was jarenlang tot grote tevredenheid onze gastouder.
Toen onze dochter 5 jaar was en onze zoon 3,5 jaar kwamen ze al bij Ineke. Daarvoor zijn ze bij een andere gastouder geweest.
De kids gingen altijd met érg veel plezier naar Ineke toe. Ineke werkte altijd aan de hand van thema’s en samen met haar knutselden ze de meest prachtige creaties. Het mooie was dat je altijd precies kon zien of onze zoon of dochter het had gemaakt. Ze mochten het altijd op hun eigen manier doen.
Ook basishandelingen, zoals jas aantrekken, veters strikken etc werden geoefend. Zelfstandigheid werd gestimuleerd.
Kids gingen lekker veel naar buiten mede omdat de hond regelmatig uitgelaten moest worden. Al spelende werd er altijd veel geleerd.
Er was altijd speelgoed voor hun leeftijd aanwezig. Onze kids waren de oudsten dus er werd ook regelmatig iets nieuws aangeschaft om onze kids te blijven uitdagen.
Ineke is altijd actief met de kids bezig en ze worden eigenlijk nooit achter de tv gezet.
Wanneer de kids ziek waren konden ze ook altijd terecht bij Ineke, wat natuurlijk érg prettig is voor werkende ouders.
Regelmaat en duidelijkheid stond hoog in het vaandel bij Ineke. Onze kids hebben er veel baat bij gehad!
Er vond regelmatig overleg plaats en als Ineke mee kon denken of kon helpen bij bepaalde bijzonderheden qua benadering oid dan deed ze dit altijd vol overgave.
Iedere dag kregen we een verslagje mee naar huis wat er die dag gedaan is of waar bijzonderheden in stonden. Erg leuk om te lezen als je kinderen niet veel vertellen thuis.
Onze dochter is t/m groep 8 bij Ineke geweest en onze zoon t/m groep 7. Dat ze zó lang bij haar zijn gebleven zegt denk ik genoeg!

© 2024 | Webdesign Kuipers Design